2017’de Pakistan’da yayınlanan Türk dizileri

2017’de Pakistan’da yayınlanan Türk dizileri
Urdu1, merkezi Dubai’de olan, Arap Emirlikleri, Avrupa ve Pakistan’da Urduca yayın yapan ve bu dili konuşan milyonlarca izleyiciye ulaşan bir televizyon kanalıdır. Son yıllarda Türk dizilerinin dünyaya açılması ile birlikte Urdu1 Televizyonu’nda da dizilerimiz Urdu dilinde yayınlanmaya başlamıştır. Urduca hakkında kısaca bilgi vermem gerekirse; Pakistan ve Hindistan'da yaygın olarak kullanılan dildir. Pakistan'ın iki resmî dilinden biridir. Hindistan'ın bazı bölgelerininde de resmî dil olarak kullanılmaktadır.

Hindistan ve Pakistan’da Türk dizilerinin hızla yayılması ve pazarda önemli oyuncular arasında yer almasından daha önceki yazılarımda bahsetmiştim. Yerel sektör çalışanları ve oyuncular zamanında buna ne kadar karşı çıksalar da Ashar ve Khirad’ın yerini Behlül ile Bihter çoktan aldı. Adını Feriha Koydum, Aşk-ı Memnu, Elif, İntikam, Kara Para Aşk… gibi birçok dizimiz Pakistanlı seyircilerle buluşmuştu ve oldukça beğenilmişti.

İlişki Durumu Karışık, Cesur ve Güzel, Köşem Sultan da Pakistan’da yayınlanmaya başlayan dizilerimizden. Medcezir ve Adını Feriha Koydum tekrar bölümleri Urdu1 televizyonu üzerinden Asya’da, Orta Doğu’da ve Avrupa’da Urduca olarak yayınlanıyor.

Urdu1 ekibine ulaştım ve 2017 yılında Pakistan’da yayınlanmakta olan Türk dizileri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdim.

Türk dizileri gerçek hayatı yansıtıyor, Ne yaşanıyorsa o!

İzleyiciler genel olarak aşk konulu yapımları izlemeyi tercih ediyorlar. Türk dizilerinin bu kadar sevilmesinde en büyük etkenlerin başında günlük hayatın olduğu gibi, gerçekçi şekilde aktarılmasının yer aldığını belirtiyorlar. İzleyen seyirci kendi hayatından, kendinden bir şeyler buluyor olması dizileri daha cazip kıldığını ekliyorlar. Tabii bir diğer etkenin ise ülkemizin onların gözündeki yeri. Bu coğrafyadaki izleyicilerin gözünde Türkiye’nin biraz Avrupalı biraz Asyalı olması ve bu karma kültürün dizilerin senaryosuna, çekim mekanlarına yansıması hoşlarına gidiyormuş. Dizi karakterlerinde abartı oyunculuğun olmaması da yapımlarımızı gerçeğe daha yakın kılıyormuş.


Dizileri görmek için sayfaları tıklamaya devam ediniz..
BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER